За нас

„Международен детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

Футболът обединява хората. Той е и причината да съберем малки и големи в първия по рода си Международен детски футболен турнир“Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, който ще се състои на 4-ти и 5-ти декември 2018. Нашата цел е чрез футбола да заздравим връзка между децата, независимо от тяхната националност, с това да спомогнем за развитието на спорта при младежите.

Събитието ще срещне детско-юношеските школи на AC Milan и Juventusс някои от най-големите български академии. Присъствието на великия защитник Франко Барези и нападателя Салваторе Скилачи (Тото Скилачи) ще предизвика истински фурор. Те ще наблюдават мачовете на детско-юношеските школи с техните италиански колеги Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели, Диего Фикара. Съседният лагер ще бъде поведен от най-видните български футболни легенди – Георги Иванов – Гонзо, Даниел Боримиров, Наско Сираков, Цанко Цветанов, Георги Петков, Асен Караславов, Бончо Генчев. Всички те не само ще присъстват, но и ще участват в приятелски мач на бившите звезди между Италия и България, провеждан за първи път в зала на малки вратички.

Мястото е „Арена Асарел“ в Панагюрище, чийто строеж е иницииран от вече покойния проф. д-р Лъчезар Цоцорков, на когото е посветена и инициативата.

Панагюрище е красив град с богата история. Известен е по цял свят с неповторимото Панагюрско съкровище и чудните минерални извори.

Присъединете се и нека изживеем магията на футбола заедно!

„Ако нещо ми е помогнало лично на мен да напредвам, то е, че винаги съм се концентрирал върху резултата.“

– Л. Цоцорков